allrisk verzekering

Van alle autoverzekeringen die je kunt kiezen heb je bij de allrisk verzekering de meeste dekking. Hoeveel dat is, kan nogal verschillen per verzekeraar. Maar er is wel degelijk een grote hoeveelheid extra zaken gedekt op de allrisk verzekering. Benieuwd of dit bij jou past? Lees dan snel verder.

Voor bijna alle soorten schade

Het is goed om te weten dat allrisk wellicht insinueert dat alle soorten schade gedekt is maar dit is niet het geval. Zelfs in de allrisk zijn bepaalde situaties niet gedekt. Het is echter wel veruit de meest uitvoerige verzekering die je kunt kiezen. Compleet aan de andere zijde staat de WA verzekering: dit is de basisverzekering die iedereen verplicht moet hebben en die voornamelijk schade dekt die jij een ander toebrengt. Een WA verzekering sluit je dus eigenlijk af voor een ander, en om te voorkomen dat jij die persoon jarenlang terug moet betalen. 

allrisk verzekering

WA volledig casco

Tussen de WA en allrisk zit nog een versie van de verzekering in: de WA volledig casco of gewoon casco. Bij sommige verzekeraars is volledig casco hetzelfde als allrisk. Dat wil zeggen dat je de WA dekking krijgt en daarnaast zoveel mogelijk risico afgedekt. Het kan echter ook zo zijn dat er nog beperkt casco tussen zit. Dit is een soort tussenstap tussen alleen WA en volledige dekking waarbij sommige soorten schade gedekt zijn, ook als het gaat om schade aan je eigen voertuig of onvoorziene schade. 

allrisk verzekering